Hantera din sökmotoroptimering via mobiltelefonen

Vill du lyckas på internet måste du lägga ner ordentligt med resurser på sökmotoroptimering. Rankar du inte högt för relevanta sökord och sökfraser blir du hänvisad till att hitta dina kunder via annonser, vilket snabbt blir en dyr och olönsam historia. Att enbart förlita sig på annonser för att få kunder är som regel inte ekonomiskt försvarbart. Oftast är det en kombination av organisk trafik i förening med annonser som är den bästa lösningen och det som leder till ett bra ekonomiskt resultat i ett längre perspektiv.

SEO och det mobila kontoret

Det har blivit allt vanligare att de personer som driver sina verksamheter via internet gör detta på, om inte resande, så i vart fall stående fot. Med detta avses att de inte befinner sig på ett kontor framför en dator hela dagarna. Istället har de ett mobilt kontor och de hanterar en stor del av sina arbetsuppgifter och sin arbetsdag via mobiltelefonen. Detta gäller även uppföljningen av arbetet med sökmotoroptimering, varför det är viktigt att använda sig av analys- och sökmotoroptimeringsverktyg som fungerar väl även på mobiltelefoner och andra enheter med en liten skärm.

Sökmotoroptimeringsverktyg för mobilen

Grundverktyget som de flesta använder sig av för att ha en översikt över vad som sker på en webbplats är Google Analytics. Det är ett omfattande, och inte särskilt lättanvänt, analysverktyg men det innehåller all den information som behövs för att man ska kunna följa besökarutvecklingen. Det är dessutom en app som fungerar mycket väl även på mobilen. Faktum är att i vissa delar är Google Analytics gränssnitt bättre på en mobiltelefon jämfört med hur det ser ut på en stor skärm.

Google Analytics är emellertid inte ett särskilt bra verktyg för den som arbetar aktivt med sökmotoroptimering. Vill du verkligen följa upp och påverka hur dina viktiga sökord rankar i sökresultaten är Wincher ett mycket bättre val. Wincher är ett komplett verktyg för dig som arbetar med sökmotoroptimering. Du kan enkelt följa relevanta sökord, spåra konkurrenter, skapa rapporter och mycket mer. Du kan dessutom göra allt detta från mobiltelefonen via Winchers mobila gränssnitt som är mycket användarvänligt.

Långsiktighet är A och O

Arbete med sökmotoroptimering är ett maraton och inte ett sprintlopp. För att du ska lyckas krävs att du arbetar långsiktigt och att du vidtar de åtgärder som krävs varje dag. En del av arbetet består i att du ständigt måste vara uppdaterad om hur webbplatsen rankar för olika sökord. Detta kan du enkelt hantera genom att installera de programvaror och appar som behövs för att du ska kunna följa utvecklingen via din mobiltelefon.

Utifrån denna information kan du därefter ta beslut om vilka åtgärder som ska vidtas. Du kan till exempel välja att skapa mer innehåll i form av utförliga artiklar eller så är det kanske dags att gå igenom alla produktsidor och ändra metainformationen, för att den bättre ska passa Googles senaste uppdatering. Arbetar du med sökmotoroptimering är du väl medveten om att det alltid finns något som kan förbättras.

woodie