Att skapa en app

De allra flesta har i dagens läge en smartphone med möjlighet att ladda ner appar av alla olika slag. Faktum är att så gott som allt man gör med sin telefon i dagsläget är i någon form utav app. Behöver du räkna ut någonting? Det finns en app för miniräknare! Undrar du hur långt det är från Karlskoga till Örebro? Det finns en app för kartor! Är du sugen på att spela lite schack? Det finns en app för det med! Det finns långt fler än bara en app för alla dessa saker, urvalet är stort och det gäller att välja den app som passar bäst för just din enhet.

Utvecklare

För vissa så har skapandet av appar blivit till ett stort intresse och det finns de som tjänar stora pengar på att utveckla appar åt olika företag eller för egen räkning och säljer sedan dessa vidare. För de privatpersoner som gör detta så går det enkelt att fakturera med Frilans Finans och få betalt utan krångel.

De flesta som skapar en stor app är inte själva ägare till den, de har oftast utfört uppdrag åt något större företag. Men det finns också möjligheter att skapa en app och sedan tjäna pengar på den själv genom att generera reklamintäkter. Det i sig självt kräver en del arbete och kunnande inom programmering.

Marknadsplatser

När en app väl är klar och redo att släppas på den offentliga marknaden så finns det några olika plattformar att välja mellan. Men det allra vanligaste, och mest populära, är att få sin app upplagd för Android på Android Play Store. För iOS är det vanligaste alternativet App Store.

På grund av politiska händelser i närtid, i skrivande stund, så har det populära märket Huawei blivit portade från att använda sig av Android på sina nya enheter. Detta har lett till att de har fått satsa extra på sin egen plattform för appar, Huawei AppGallery.

Avslutande ord

Att ge sig in på att skapa appar är i sig inte särskilt svårt, men det kräver en del förkunskaper. Man behöver även vara beredd på hårt arbete och att fundera hårt för att stå ut ifrån mängden.

woodie