Appar som hjälper dig med byggprojektet

Visste du att du kan ha hjälp av mobiltelefonen i dina byggprojekt? Och då menar jag inte i meningen att du kan använda den för att kontakta hantverkare. Jag menar inte heller att du kan beställa byggvaror från byggmax och få dem levererade direkt hem. Nej, det finns faktiskt en hel del matnyttiga appar som kan vara till stor hjälp när du bygger, renoverar, målar och så vidare. I det här inlägget tänkte jag tipsa om några av de bästa alternativen.

iFixIt (Android)

Vill du ha en enkel och smidig manual som innehåller tydliga instruktioner för hur du reparerar allt från mobiltelefoner till diskmaskiner? En app som dessutom innehåller en massa guider för olika typer av byggprojekt? Då finns det inget bättre alternativ än iFixIt som finns att ladda ner för Androidmobiler. Innehållet i appen bygger på bidrag från privatpersoner, människor som delar med sig av hur man genomför olika projekt, lagningar och så vidare. Det bästa av allt är att appen är gratis vilket är fantastiskt med tanke på vilken otrolig kunskapskälla den är. Ett liknande alternativ för iOS är Snapguide.

RoomScan Pro (iOS)

Ska du renovera men saknar en översikt över husets eller lägenhetens planlösning? Det går enkelt att fixa med RoomScan Pro. Bara ladda ned appen, öppna den och rikta telefonen mot alla väggar i ditt hem. Resultatet blir en planlösning som du sedan kan använda för att planera hela renoveringen. Om du vill ha ett alternativ som är minst lika bra som RoomScan Pro men som fungerar till Android kan jag rekommendera Magicplan.

TapPainter (Android och iOS)

Har du någon gång känt att du vill måla om men kanske inte varit helt säker på vilka färgkombinationer du ska använda dig av? Då kan du testa appen TapPainter. Den fungerar på så sätt att du tar foton av väggarna du vill måla om. Bilderna analyseras sedan av appen med hänsyn till ljus, skuggor och rummets layout. Med tillgång till all den information du får av appen blir det betydligt enklare att välja rätt färger.

Home Design 3D (Android och iOS)

När du blivit färdig med renoveringen eller vad det nu är för projekt du genomfört är det dags att inreda. Det kan också vara en utmaning. Det blir mycket enklare med Home Design 3D som låter dig testa olika inredningslayouter på förhand.

woodie