Ny business som mobilreparatör?

Det är med allvar jag funderar på att starta eget inom mobilbranschen – helt enkelt något att pyssla med vid sidan av det ordinarie jobbet. Med tanke på vår extrema fokus på mobiler och smart teknik känns det som rätt område att satsa mina små sparade buffertpengar på. En sidoverksamhet inom ett område som jag kan en hel del om!

Nu frågar sig kanske många av er hur det kom sig att jag plötsligt började fundera på att starta eget? Att det skulle vara något inom den mobila branschen är inte särskilt svårt att lista ut med tanke på mitt mobilintresse. Det ligger dock även en till viss del egenupplevd erfarenhet bakom mina företagstankar. Mina mobiler går sönder precis hela tiden och det är förmodligen ingenting jag är ensam om att uppleva.

Ny mobil eller inte

Allt tog sin början för några veckor sedan då min tämligen nya iPhone (jag är ett stort iPhone fan som ni alla vet) gick sönder. Trots att jag har ett rejält skydd och fodral klarade inte glaset av att stå emot stöten mot de hårda stenplattorna på tomten. Det sved i både plånbok och mage när jag insåg att den kraschade skärmen skulle kosta mig en helt ny iPhone. Något som jag faktiskt inte har råd med och särskilt hållbart kändes det heller inte med tanke på att mobilen bara var ett halvår gammal. Till saken hör även att jag läst på gällande försäkringsregler på mobiltelefoner. Jag har precis som många andra gått på försäljarnas trick med merförsäljning – det vill säga köpt en extra försäkring till mobilen. Det är en onödig utgift som i själva verket inte är värd sin kostnad. För en sprucken skärm får du knappast en ny mobil via din mobilförsäkring.

Det här gav mig alltså insikten om att en business som mobilreparatör på nätet vore den optimala sidoverksamheten. Mitt sparade kapital skulle nog räcka till att ta fram en funktionell och modern webbsida, men jag skulle behöva ett extra sparkapital till digital marknadsföring. Här har jag blivit tipsad om att leta företagslån online för att hitta det bästa upplägget. Det innebär att ärendet hanteras online och offerten är dessutom helt gratis.

Jag tror starkt på sökoptimering och där kommer jag att behöva lägga en rejäl slant för att få igång trafik. Välinvesterade pengar tycker jag ändå eftersom att tjänsten fokuseras 100% på nätet och med anpassad marknadsföring når jag snabbt ut till rätt målgrupp. Det vill säga kunder som råkar ut för samma sak som mig kan beställa reparation direkt på nätet och skicka mobilen per post. Snabbt byte av skärm eller den reparation som krävs och sedan mobilen i postretur till kunden. Jag vet att det redan finns smarta online reparatörer, men det kan säkerligen behövas fler med tanke på hur ofta dagens mobiler går sönder!

woodie