Mobiltelefoner och appar – en större del av vår vardag

Idag har nästan alla en mobiltelefon, ofta har man dessutom med sig mobilen överallt och använder den ett flertal gånger varje dag. Mycket har hänt sedan dess att man endast använde mobiltelefon för att ringa och kanske skicka ett sms, idag kan du använda din mobiltelefon till precis allt du kan tänka dig. Det finns knappt några begränsningar och mobiltelefonen är ett fantastiskt verktyg när det kommer till att göra vardagen lättare. Speciellt som företagare är det viktigt att man har en mobiltelefon. Om man är egenföretagare som jobbar hemifrån kan man dock uppleva att det kan vara svårt att få något gjort då man själv kan bestämma arbetstiderna. Man kan även uppleva att man saknar möjligheten att möta andra människor i vardagen. Därav finns det möjlighet att arbeta i coworking space i Stockholm, dessa platser är utmärkta för de som vill ha en arbetsplats att gå till och därefter kunna gå hem och stänga av mobilen.

Även om mobiltelefoner är viktiga ökar de den dagliga stressen för många människor, faktum är att vår mobilanvändning ständigt ökar och det till och med har blivit ett fenomen idag med off-timmar då man aktivt stänger av mobiltelefonen. Om du använder din mobiltelefon på rätt sätt är detta ett fantastiskt verktyg som inte kommer att bidra till att du blir mer stressad, tvärtom har mobiltelefonen då istället möjlighet att ta ifrån dig stress i och med att du till exempel kan betala räkningar med den, ta en titt på ditt bankkonto, spela spel och chatta med vänner. Det gäller helt enkelt om att hitta en balans. Idag finns det många appar som kan hjälpa dig med att minska ditt mobilanvändande genom att göra dig mer medveten om din skärmtid.

Faktum är att det finns appar som kan hjälpa dig med det mesta i din vardag, till exempel att hålla koll på din mens, räkna ut hur mycket du sover, om du tränar tillräckligt, stegräknare, kartor och annat som kan underlätta din vardag. Om du till exempel letar efter ett specifikt recept behöver du idag inte leta fram en kokbok, istället kan du ta fram en mobiltelefon och leta efter receptet. Du kommer då att hitta mängder med recept online och har därmed stora möjligheter att laga det du önskar. Du kan hålla koll på alla nyheter, filma och ta fotografier direkt med din mobiltelefon.

Om du inte redan har bytt till en smartphone bör du överväga att göra det, de kan visserligen verka komplicerade först, men efter att du har använt din smartphone ett par veckor kommer du att se alla fördelar som kommer med dem och det kommer att göra ditt liv enklare.

woodie