Appar för sportnördar

Innan mobiltelefonernas inträde kan man enkelt säga att valmöjligheterna var betydligt färre. Man var tvungen att ha tillgång till en stationär eller bärbar dator för att kolla sin e-post eller de senaste nyheterna. Nu när smartphones har gjort sitt intåg så känns ndatorerna istället nästan överflödiga. Nu kan du kolla din e-post, sköta dina sociala medier, lyssna på radio och titta på tv i din mobiltelefon.

För alla älskar idrott och då framför allt fotboll och hockey har möjligheterna förändrats radikalt. Om man växte upp i början på 90-talet eller tidigare fick man oftast följa sina favoritlag i Allsvenskan eller dåvarande Elitserien framför radion om man inte hade möjlighet att ta sig till arenan. Rapporterna skiftade från arena till arena med senaste nytt och man väntade ivrigt på den klassiska “målmelodin” för att sedan snabbt försöka räkna ut på publikens jubel om det var hemma- eller bortalaget som gjorde mål. I bästa fall kunde några enstaka matcher visas på tv.

Nu är det dock andra tider och man kan som ovan nämnt, titta, lyssna eller följa matcherna som ens favoritlag spelar i mobilen. Det finns därför flera användbara appar som man bör ladda ner för att kunna följa sitt lag på ett optimalt sätt. Nedan kommer en lista på bra appar att ha i mobilen:

  • SR Play. Det här är en app som är gratis och där man kan lyssna live på alla matcher i Allsvenskan och SHL. Den här appen är perfekt när man inte har möjlighet att titta på matchen. Kanske om du är ute och kör bil eller är i ett område med dålig täckning. Om du befinner dig i offentliga miljöer kan det vara bra att besöka teknikdelar.se och införskaffa rätt utrustning för att du ska kunna höra bra samtidigt som du inte stör din omgivning.
  • Cmore. Cmore sänder alla matcher i Allsvenskan och SHL och de har investerat mycket i att göra bra sändningar. De har flertalet experter i studion som analyserar och berättar så även de personer som inte är så intresserade kan förstå vad det handlar om.
  • LiveScore eller Flashscore. Detta är två appar där man kan följa matcher live, dock ej i ljud och bild utan mer som den klassiska sidan 377 på text-tv. Du har möjlighet att följa flera olika sporter och även ställa in så du kan få uppdateringar i form av meddelanden när det händer något nytt i de matcher du vill.
  • Swehockey. Detta är en app där du kan följa svensk hockey. För hockeyfantaster kan man säga att det är en uppgraderad och mer omfattande app än de i ovanstående punkt.

Nu har du fått ett par bra tips som gör att du inte behöver leva i ovisshet nästa gång ditt favoritlag spelar. Apparna finns tillgängliga i respektive butiker för iPhone och Android.

woodie