Välkommen till bloggen!

Hej och välkommen till min alldeles egna blogg! Jag som skriver här heter Ulrika, och till vardags lever jag ett ganska vanligt liv. Jag jobbar som konditor, men trots att de flesta tror att bagare och konditorer måste gå upp nästan innan de gått och lagt sig, så är det faktiskt inte riktigt sant, i alla fall inte i mitt fall. Sedan ett par år tillbaka jobbar jag som konditor på en restaurang här i Stockholm. Jag har faktiskt lyckats skapa mig lite av ett namn på Stockholms efterrättsscen vid det här laget, och mycket av framgångarna har jag att tacka min specialitet för – den italienska marängen.

Jag vet inte vad det var som först gjorde att jag fick upp ögonen för den italienska marängen, men hur som helst har den blivit något av ett kännetecken för mig. Och när jag inte jobbar på restaurangen så är jag mest hemma i min lilla lägenhet, och det är just där ni kommer in i bilden. För när jag är hemma så är egentligen det enda jag vill göra att sova, men det enda jag verkligen inte kan lyckas med, hur jag än försöker, är just det, att somna! Och det är då jag skriver till er. Till och med när jag skriver den här välkomst-texten så ligger jag i sängen mitt i natten och skriver på min lilla mobiltelefon, och det är faktiskt det jag gör de allra flesta nätterna.

Som tur är behöver jag inte gå till jobbet förrän framåt fyra på eftermiddagarna, så när jag väl lyckas somna, ofta framåt fyra på morgonen, så brukar det oftast sluta med att jag sover i alla fall till lunchtid. Så, vad roligt att du hittat hit, jag hoppas att vi kommer dela många, långa mysiga nätter tillsammans här på bloggen. Men nu ska jag faktiskt sova, önska mig lycka till!