Mobilappar som underlättar vardagen

Den smarta mobiltelefonen har blivit en given pryl i vår vardag, nästan alla människor har en. Vi använder den till praktiskt taget allt, från att ringa samtal till att ta kort och hantera våra bankärenden. Vilka appar använder du dagligen som du inte klarar dig utan? Vi listar några som du säkert känner igen och förhoppningsvis några som ska bli nya favoriter för dig.

Det är inte ovanligt att man avslutat hemtelefon, tv och dator till förmån för mobiltelefonen. Prylar som almanackor, klockor och miniräknare har också försvunnit från våra hem i takt med detta. Allt finns numer i en app, gratis och smidigt att ladda ner och använda i ens smartphone.

Har du en bra idé på en app som ännu inte finns, men som skulle vara revolutionerande? Eller är ditt företag i behov av en app för en närmre kontakt med kunder? Hos https://www.pija.se/ kan du få all hjälp du behöver för att få en app precis enligt dina önskemål. För företag så är appar en väldigt viktig del i att bibehålla en god kundkontakt och underlätta för konsumenterna.

Matpriskollen och dagligvaruhandeln

Dessa appar är något som alla borde ha. Appen Matpriskollen jämför olika matkedjors priser på alla möjliga varor. Det är bara att skriva in det du vill handla så som “kaffe”, och direkt listar appen alla erbjudanden som finns på kaffe just nu. Väldigt smidigt om man vill hålla en bra matbudget.

Visste du att alla de olika dagligvarukedjorna också har egna appar? Ladda ner dem för de butiker där du handlar mest, så har du alltid koll på dagsfärska erbjudanden.

Betygsätt drycker

Uppskattar du en kall öl eller ett glas riktigt bra vin en fredagskväll? Kom ihåg vad du dricker genom att betygsätta dryckerna i en app. För öl är Untappd en riktigt bra app där man kan dela med sig av recensioner och betyg till sina vänner och andra användare. En liknande app är vivino, som har samma funktioner men är till för viner istället. En smart funktion i båda apparna är att det räcker med att ta kort på flaskan eller burken för att appen ska leta upp vilken dryck det är. Smidigt!

Dagliga horoskop

Oavsett om man tror på stjärntecken eller inte så är det alltid roligt att läsa om sig själv. Och visst är det kusligt hur bra ens horoskop kan stämma in på en ibland? I appen co-star fyller du i dina födelseuppgifter och får sedan hela din “birth chart”, alltså en karta över exakt hur stjärnorna stod när du föddes. Där kan du läsa flera sidor om din personlighet och kanske lär du känna dig själv lite bättre.

Appen bjuder också på dagliga horoskop med visdom, vägledning och goda råd.

woodie