Insomnia

Ja, ni som läser min blogg är nog bekanta med att jag har ganska svårt att sova på nätterna. Det är ju liksom då jag skriver till er, om man säger så. Som många av er redan vet så lever jag ett ganska vanligt liv till vardags, men så var det ju det där med sömnen. Jag kan helt enkelt inte sova. Vissa kallar det insomnia, andra kallar det dålig dygnsrytm. Jag kallar det för ett tillfälle att göra saker som jag inte har tid med annars.

Jag läser saker som jag inte annars har tid att läsa, ser på filmer som jag inte annars har tid att se, skriver meddelanden jag inte har tid att skriva annars och så scrollar jag genom sociala medier ganska mycket. Faktum är att nästan allt jag gör på nätterna gör jag i min mobiltelefon, och jag vet faktiskt inte hur jag skulle klara mig utan den.

En vanlig natt kan börja med att jag går och lägger mig vid elvatiden (jag vet – jag skulle aldrig kunna somna så tidigt, men hoppet är som bekant det sista som överger människan!), ligger och vrider mig i en halvtimme eller en timme innan jag ger upp och tar fram mobilen. Sedan scrollar jag igenom Facebook och Instagram, kanske tar jag en sväng in på Twitter för att till sist hamna bland dagens obesvarade mejl i inkorgen.

När jag väl är klar med mejlen har det oftast gått någon timme till, och vanligtvis försöker jag mig på att somna igen vid det här laget. I vanlig ordning fungerar det inte heller den andra gången, och nu brukar jag ge mig in på Youtube eller sätta igång någon film, och allt gör jag fortfarande i mobilen. Ja, jag vet helt enkelt inte vad jag skulle ta mig till om jag inte hade min trogna vapendragare – mobilen!