En bokläsarnatt

En del i min nya rutin är ju att hålla mig borta från sociala medier på nätterna, och just den här natten tänkte jag att jag skulle ta och läsa en bok för en gångs skull. Sedan jag började använda mobilen till så mycket saker så har det liksom blivit lättare att bara ta upp den och scrolla Facebook eller Instagram istället för att koncentrera sig och sätta sig in i en ny bok, så av just den anledningen har det inte blivit så väldigt mycket läst på sistone. Eller, vem försöker jag lura? Om jag ska vara helt och hållet ärlig så har jag faktiskt inte öppnat en bok på mer än fem år, i alla fall inte någon skönlitterär bok. Inte förrän ikväll, vill säga.

Och om jag ska vara ännu ärligare så har jag faktiskt inte gjort det nu heller. Däremot har jag upptäckt e-böcker! När jag gick in på Adlibris för att kolla in någon bra bok att läsa så insåg jag att nästan alla deras titlar finns tillgängliga som e-böcker. Det är billigare, det går snabbare att få (ja, det går ju direkt!) och framförallt så kan man läsa i mobilen! Alltså, så himla smidigt verkligen!

Så innan jag visste av det hade jag laddat ner första delen av Harry Potter, som jag inte har läst sedan jag var typ femton år gammal, och börjat läsa. Och wow, vilken otrolig berättelse det är, och kanske ännu mer otroligt – vilken grym upplevelse det är att läsa i mobilen! Man kan själv välja färg, typsnitt och storlek på texten, och sedan vilken bakgrundsfärg man vill ha. Jag trodde först att det skulle kännas jobbigt och litet på den lilla skärmen, men tvärtom, det funkar verkligen hur bra som helst. Så efter att ha läst de första tre kapitlen är det dags att försöka sova igen. Godnatt!18